Het verhaal achter vertierkaartjes – hoe een persoonlijke ervaring leidde tot een hulpmiddel voor velen

In januari 2021 kreeg ik een trombosebeen, wat een longembolie en een hartstilstand tot gevolg had. De reanimatie die daarop volgde, zorgde voor niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Tijdens mijn behandeltraject bij Hersenz merkte ik hoe moeilijk het was om op lastige dagen te bedenken wat ik kon doen. Dit leidde tot de geboorte van het idee voor vertierkaartjes.

Van uitdaging naar oplossing

Op dagen dat ik overprikkeld of vermoeid ben, merk ik dat stilzitten mij niets brengt. Mijn gedachten worden negatief en ik kom moeilijk in beweging. Toch weet ik dat juist kleine activiteiten mij kunnen helpen om me beter te voelen. Maar bedenken wat ik dan moet doen, is vaak het probleem.

Daarom bedacht ik het vertierdoosje. Een doosje met kaartjes waarop activiteiten staan die mij energie geven en me helpen om in een positieve flow te komen. Dit kunnen creatieve activiteiten zijn, zoals haken of schilderen, maar ook simpele dingen als een korte wandeling of luisteren naar muziek.

De kracht van keuzevrijheid

Het mooie van vertierkaartjes is dat ze je de regie teruggeven. Soms kies ik bewust een kaartje, soms trek ik er blind eentje. Alles is goed, zolang het maar helpt om uit die passieve modus te komen. Ik weet dat een kwartiertje haken mij meer oplevert dan een uur televisiekijken.

Inspiratie voor anderen

Ik hoop dat deze kaartjes ook anderen met NAH kunnen helpen om structuur en plezier in hun dag te brengen. Of je nu behoefte hebt aan rust, afleiding of een kleine uitdaging, vertierkaartjes kunnen je net dat zetje geven om iets te doen dat bijdraagt aan je welzijn.

Wil je zelf ervaren hoe vertierkaartjes je kunnen helpen? Probeer ze eens uit en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *